Besök som gör skillnad
Sparbanken Rekarne har, tillsammans med de klubbar banken sponsrar, introducerat ett moment som berör socialt ansvarstagande. Ett led i detta är ett projekt där Eskilstuna United-spelare besöker olika seniorboenden i kommunen.Två gången i veckan besöker spelare från Eskilstuna United seniorboenden för att umgås, spela spel och hjälpa till på olika sätt.

- Projektet är väldigt kul och viktigt just för att vi ur den yngre generation ska lära känna folk ur den äldre. Första besöket var väldigt roligt och lärorikt. Vi fick se och höra vad som sker under dagarna på seniorboenden och träffa några av de pensionärer som har äran att bo där. Jag ser fram emot nästa besök, då är det dags att baka, säger United-målvakten Emelie Lundberg.

Två gånger i veckan besöker spelarna Strigeln och Nålmakaren och upplägget har tagits fram i samarbete med Frivilligcentralen, som presenterat lämpliga boenden att besöka. I deras regi genomförde fotbollsspelarna också en grundläggande utbildning. Under denna fick de, bland annat, god förståelse rörande den aktuella uppgiften och grundläggande utbildning inom sekretess.

Klicka här för att komma tillbaka till föregående sida