Hoppa till textinnehållet

Mobilt BankID

Med Mobilt BankID kan du snabbt och säkert legitimera dig digitalt, exempelvis när du ska swisha, deklarera och logga in i vår app.

Hjälp med Mobilt BankID?

Kolla igenom vår lista med frågor och svar om Mobilt BankID. Om du hellre vill prata med någon är du välkommen att kontakta oss på 0771-97 75 12!

Villkor

Här hittar du villkoren för Mobilt BankID

Mobilt BankID - frågor och svar

 1. Vad är BankID?

  BankID är en e-legitimation, det vill säga en elektronisk legitimation. Du använder den till att styrka din identitet när du är ute på internet, till exempel på banken, hos Försäkringskassan eller CSN.

 2. Hur beställer jag Mobilt BankID till mina barn?

  Som vårdnadshavare behöver du besöka ett kontor, tillsammans med ditt barn, för att beställa ett Mobilt BankID till barnet. Detta går inte att göra via internetbanken eller appen.

  För att vi ska kunna hjälpa till och starta tjänsten är det viktigt att barnet har med sig ett ID-kort eller annan handling som är fullgod och giltig legitimation. 

  En engångsfullmakt behöver fyllas i och undertecknas av båda vårdnadshavarna och vårdnadshavarnas namnteckningar ska bevittnas. Fullmakten tas med till besöket på bankkontoret. Om båda vårdnadshavarna följer med till bankkontoret, kan fullmakten fyllas i på plats. Dock kan ärendet hanteras snabbare om fullmakten är ifylld innan.

  Engångsfullmakt mellan förmyndare (pdf)

  Viktig information i samband med Covid-19:
  Om ditt barn tagit ett Covid-19-test så får barnet tyvärr inte komma till kontoret. I dessa fall måste ni - vårdhavare och barn - kontakta vården igen och få besked om Covid-19-testet var positivt eller negativt på annat sätt än det digitala.

  Mobilt SäkerhetsID 
  Om ditt barn inte har behov av att logga in hos andra företag eller myndigheter kan du som vårdnadshavare beställa ett Mobilt SäkerhetsID i internetbanken eller appen. Läs mer om Mobilt SäkerhetsID.

  Mobilt SäkerhetsID

Skaffa Mobilt BankID

 • Ladda ner BankID säkerhetsapp från App Store eller Google Play
 • Logga in i internetbanken