Banken har anor från 1827 och ända sedan dess har vårt samhällsengagemang varit en central del. Vi har två lika stora delägare: Sparbanksstiftelsen Rekarne och Swedbank. Sedan starten har banken och stiftelsen stöttat lokalt näringsliv, forskning, utbildning, idrott och kultur med ca 350 miljoner kronor.

Sponsring och samarbeten

Sparbanken Rekarne är en sponsor med fokus på hållbarhet där vi tillsammans med sponsormottagaren bidrar till att skapa en trygg och hållbar framtid. Vi vill att vårt lokala engagemang ska nå breda grupper i våra verksamhetsområden och vi engagerar oss inom både idrott, kultur och näringsliv.

Hos Sparbanksstiftelsen Rekarne kan ni söka anslag till olika typer av projekt och verksamhetsstöd.

Genom vårt samhällsengagemang möjliggör vi bland annat att fler barn och ungdomar får prova på olika idrotter och att barn i utsatta områden får lära sig att simma genom gratis simundervisning.

Vi är stolta över vårt samarbete med Clownclubben som besöker barn på sjukhus och skänker glädje i en utmanande vardag. En ny räddningsbåt till Sjöräddningssällskapet, så att de kan utföra sitt viktiga uppdrag att erbjuda trygghet till sjöss,  är ett annat exempel på vårt lokala engagemang.

Ett stort tack till alla våra kunder, tack vare att ni väljer oss som bank kan vi vara en positiv kraft i samhället och göra skillnad lokalt i våra hemkommuner.