Sommaren 2017 var det premiär för Picnic i Parken; en festival förlagd i Stadsparken i centrala Eskilstuna. Med facit i hand står det klart att evenemanget var en stor succé.

Varje onsdagskväll i juli ställde sig både lokala akter och band utifrån på scen – och besökarna uppmanades ta med filt och picnickorg för att på plats avnjuta musik i en skön och avkopplande miljö.

Bakom själva arrangemanget hittar vi Eskilstunaprofilerna Micke Byström och Peter Torsén.
- Inte ens i vår vildaste fantasi hade vi kunnat hoppas på ett så här bra resultat. Vårt mål var att locka cirka 1.000 besökare per gång och redan första onsdagen var det nästan dubbelt så många som kom, skrattar Torsén.

Och antalet gäster ökade för varje vecka. Första omgången lockade cirka 1.800 festsugna till Stadsparken, den andra drog strax över 2.000 och de två sista cirka 3.000 personer.
- Att Picnic i Parken ens var möjligt att genomföra är till stor del Sparbanken Rekarnes förtjänst. Som huvudsponsor sköt de till de pengar som behövdes för att kunna förverkliga detta. Vi hade också stöd av kultur- och fritidsförvaltningen på Eskilstuna kommun, förklarar Micke Byström.

Efter en sådan succé som sommarens fyra kvällar visade sig bli, var det ingen tvekan om att Peter och Micke hade för avsikt att göra om det även 2018.

- Tanken var redan från början att göra detta till något återkommande och med den enormt positiva feedback vi fått känner vi att vi bara måste göra det igen, säger Micke Byström.

 Som alla vet blev det som de önskade.

Läs mer här om Picnic i Parken 2018