Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Den nordiska betalningsmarknaden är en av de mest avancerade och effektiva i världen. Genom ett samarbete mellan de sex största nordiska bankerna, där Swedbank och Sparbankerna är med, planerar vi att införa ytterligare förbättringar genom att bygga en gemensam nordisk clearinginfrastruktur, som i sin tur kommer ge ökade möjligheter till snabbare, säkrare och enklare betalningar. Resultatet av arbetet kommer kunna nyttjas av alla banker på marknaden.

Hur påverkar det här dig som kund och vad behöver du tänka på?

Du som företagskund behöver också förbereda dig inför de förändringar och förbättringar som kommer med P27. Vi har tagit fram tre enkla steg att följa för att bli "P27-kompatibel". 

  1. Se till att uppgradera till en lönetjänst som kommer att finnas i P27 - Lön via banken.

  2. Undersök hur pass "P27-kompatibelt" ditt affärssystem är och även hur din systemleverantör förbereder sig inför P27 och den moderna internationellt etablerade formatstandarden ISO 20022.

  3. Om du skickar filer direkt till Bankgirot idag (oftast via Bg Link) behöver du ändra din tekniska lösning eftersom all filkommunikation ska gå via banken framöver. 

Aktuellt

Frågor och funderingar om P27 från en av våra kunder

Vill du lyssna på vad en av våra kunder har för tankar och funderingar om P27 och de kommande förändringarna på betalningsmarknaden? Bas Thijssen, finans controller, från Skövde Kommun, delar med sig av kommunens funderingar och passar samtidigt på att ställa några frågor till Åsa Gibson Lundmark, specialist P27 Swedbank. 

Film - Skövde Kommun om P27 - mars 2022

Vad händer med Autogiro? 

I den framtida betalningsinfrastrukturen planeras det för att finnas tjänster för automatiska betalningar som motsvarar liknande funktioner som vi har via Autogiro och e-faktura idag. Just nu arbetas det aktivt med planeringen för transformationen av dessa tjänster och mer information kommer så snart det finns en framtagen transformationsplan. 

Vår e-faktura tjänst kommer att finnas kvar tillsvidare. Autogiro kommer finnas kvar till dess att nya tjänster finns på plats. 

Försening i P27

Just nu arbetar man med att se över planeringen inom P27, då bolaget har flaggat för att de står inför en försening på minst 12 månader i nuläget. Den här förseningen påverkar inte vårt interna arbete som fortsätter i samma höga tempo. Så snart vi har mer information om förseningen och dess eventuella påverkan på den gemensamma tidplanen, kommer vi att dela med oss av den här.

Anpassad information