En stor del av sin studietid på högskolan ägnade Marcus åt workshops, utveckling och innovation. När det sedan var dags för C-uppsats valde han att fokusera på marknadsföring i rapporten Hur smakar ett varumärke? På Sparbanken Rekarne har han funnit en oväntad bredd, där du som individ har goda möjligheter att utvecklas på många olika sätt.
– Alla börjar i kassan och får lära sig om kundernas miljö. Sedan beror det på hur man är som person och vad man själv vill. Det var också bra att vara här tillsammans med de andra studenterna. Vi har pushat och inspirerat varandra under resans gång, förklarar Marcus.

Inte bara bank
Övergången från skolans akademiska värld till yrkeslivet innebär ofta omställningar.
– När man kommer ut i det verkliga arbetslivet får man en bättre helhetsförståelse för det man har pluggat – och varför man har gjort det. Något jag har lärt mig på Sparbanken Rekarne är att man kan jobba med massor av olika saker här. Det händer massor; de omorganiserar, startar nya bolag och hittar på nytt – hela tiden! Du behöver alltså inte ha någon ekonomutbildning för att söka dig till Rekarne Academy eller trainee-program på Sparbanken Rekarne. Jag är ju dessutom bevis på det, avslutar Marcus Sundman.