– Samtidigt som SM i friidrott gick av stapeln här i Eskilstuna ville vi passa på att förlänga denna folkfest ytterligare genom att erbjuda gratis konserter under kvällen, berättar Mats Bengtsson, vd på banken.
Redan under dagen kunde olika evenemang och tävlingar erbjudas i området. Ett exempel är drakbåtstävlingar där vi också var med på ett hörn. Under parollen Sparbanken Invitational presenterade banken olika lag som vi bjudit in.

Om Darin
Efter att ha kommit tvåa i den allra första omgången av Idol Sverige 2004, slog Darin igenom på allvar när han året efter släppte debutplattan The Anthem.

Sedan dess har han gått från klarhet till klarhet och gång på gång visat att han behärskar många olika genrer, med sång på både svenska och engelska.

Om Sabina Ddumba
Trots att Sabina Ddumbas katalog var relativt tom när hon 2016 utnämndes till Årets nykomling på såväl Grammisgalan som P3 Guld, kändes hon redan då självklar som artist.

Låtar som Not Too Young och Effortless talade sitt tydliga språk: Det var aldrig som att se en stjärna tändas, utan snarare som att upptäcka något som alltid funnits där.

Sabina Ddumba började spela kl 19:00 och Darin kl 21:00.