Hoppa till textinnehållet

Varmt om hjärtat 2020

Sparbanksidén 200 år!

I år fyller sparbanksidén 200 år och Sparbanksstiftelsen Rekarne firar detta genom att låta alla på banken dela ut extra pengar. Under året får alla anställda 5 000 kronor var att ge till någon förening eller organisation som ligger dem lite extra varmt om hjärtat.

Här kan du se våra medarbetare dela ut sina värdecheckar

Patrik Stenfeldt

– Eskilstuna IK – Konståkning har flera åkare i toppskiktet i regionen men får lite uppmärksamhet. Därför vill jag uppmärksamma dem, säger Patrik Stenfeldt.

Jenna Paananen & Åsa Sandberg

– Vi har valt att ge våra pengar till Föreningen Omtanke för deras fantastiska arbete som de gör för samhället. De ser till att pengarna hamnar där de bäst behövs, i vår absoluta närhet, på lokal nivå – i vår egen stad.

Jaana Ek & Inger Timarson

– Vi vill att de 5 000 kronor som vi får dela ut ska gå till något som vi känner verkligen är viktigt och gör nytta – och då är Tjejjouren Meja helt rätt.

Johanna Tömmervik & Monica Stenström

– Vi vill ge vårt stöd till Kvinnojouren MOA: en organisation som har lång erfarenhet av att hjälpa kvinnor i behov att få tillgång till samtal, trygga miljöer och ekonomiskt stöd.

Susanna Ericson

– IK Eskilstunagymnasterna gör ett fantastiskt jobb, med unga ledare som inspirerar grupperna och får barnen att se fram emot varje träning.

Kent Haglund

– Clownclubben ligger mig varmt om hjärtat. Därför är valet enkelt när jag väljer att ge 5 000 kronor till dem för deras fantastiska arbete på sjukhus och äldreboenden.

Maria Kavén Buder

– Jag har valt att ge 5 000 kronor till Eskilstuna stadsmission, så att de kan fortsätta göra skillnad för utsatta barn och deras familjer.

Rickard Gillberg

– Jag lämnar gladeligen mina 5 000 kronor till TK Hobby. Deras verksamhet ligger mig varmt om hjärtat.

Lena Sandell

– Vilsta Ridskola ligger mig riktigt varmt om hjärtat. Därför vill jag ge dessa 5 000 kronor till Eskilstunaortens Ryttarförening, så att de kan köpa in nya grimmor till våra bästa kompisar: hästarna.

Angelina Nilsson

– Jag har valt att skänka dessa pengar till Guifs pojkar -07. Verksamheten bygger på ideella insatser och detta blir ett välkommet tillskott.

Jonas Kvarnerud

– Clownclubben ger skratt och glädje till barn i annars tråkig tid på sjukhuset och att kunna stötta detta gör mig lite extra varm om hjärtat.

Stellan Rosengren

– Jag har Tjejjouren Meja som mottagare till dessa 5 000 kronor. De gör ett viktigt, ideellt arbete för ett jämställt samhälle fritt från våld.

Peter Marchione

– Att välja RBU Södermanland var ett av de snabbaste beslut jag någonsin fattat. Jag är jätteglad över att få förmedla extra resurser till deras viktiga arbete.

Hasse Kindahl

– Jag har valt att skänka pengarna till Föreningen Omtanke, de gör ett fantastiskt jobb som inte borde behövas.

JO Malmkvist

– Jag har valt Clownclubben som mottagare till de femtusen kronor som jag fått förmånen att dela ut. De gör ett jätteviktigt arbete och att stötta dem känns helrätt.