Hoppa till textinnehållet

Varmt om hjärtat 2020

Sparbanksidén 200 år!

I år fyller sparbanksidén 200 år och Sparbanksstiftelsen Rekarne firar detta genom att låta alla på banken dela ut extra pengar. Under året får alla anställda 5 000 kronor var att ge till någon förening eller organisation som ligger dem lite extra varmt om hjärtat.

Här kan du se våra medarbetare dela ut sina värdecheckar

Emma Hartin & Karin Bergman

– Vi valde Ekeby Ridskola för människorna, deras engagemang, tid och värme som visar hur de brinner för ridskolan och alla ”sina” barn och ungdomar i föreningen, säger Karin Bergman och Emma Hartin på Sparbanken Rekarne.

Strängnäskontoret

– På Kvinnojouren Måna i Strängnäs finns kunskap och viljan att hjälpa kvinnor som blir fysiskt eller psykiskt misshandlade. Vi vill använda dessa pengar till att stötta dem i deras viktiga arbete, säger Ulrika Caglayan, Cecilia Holmqvist, Anna Byström, Carola Hållén och Pernilla Nystedt på Sparbanken Rekarne.

Thomas Rulander

– Att uppmärksamma och bidra till allas lika rätt i vårt samhälle ligger mig varmt om hjärtat. Därför var valet enkelt, för mig som gillar fotboll, att ge mitt bidrag till parasportfotbollslaget BK Sport Mix. De gör det möjligt att för alla med olika former av funktionsnedsättning att spela fotboll, säger Thomas Rulander, affärsrörelsechef på Sparbanken Rekarne.

Timo Haavisto

– I dessa pandemitider har underhållningsbranschen, där jag påstår att idrotten tillhör, svårt att få saker och ting att gå ihop. Jag har Guif-damerna varmt om hjärtat och därför vill jag räcka över de här        5 000 kronorna till dem, säger Timo Haavisto, tf vd på Sparbanken Rekarne.

Marcus Persbrink

– Det är viktigt att barn och ungdomar kan utöva lagidrott på hemmaplan, även i mindre samhällen där det kan vara svårt att få ihop lag och tränare. Detta bidrag ökar möjligheterna att exempelvis förnya utrustning till Ärla IF:s ungdomssektion, där jag också själv spelade fotboll som ung, säger Marcus Persbrink, ekonom på Sparbanken Rekarne.

Marcus Eriksson

– Jag har valt att skänka dessa 5 000 kronor till TNIS, pojkar -09: ett glatt gäng som kämpar på. Denna slant kan bidra att de kan få åka på cuper framöver, säger Marcus Eriksson på Portfolio Försäkra.

Anders Lundkvist

– Eskilstuna stadsmission bedriver en fin och välbehövlig verksamhet, därför har jag valt att stötta dem med mina 5 000 kronor från Sparbanksstiftelsen, säger Anders Lundkvist, ordförande för Sparbanken Rekarne.

Göran Östman

– Som nyinflyttad i Strängnäs vill jag bidra till närområdet. Eftersom båtar och hamnliv är centralt i stadsbilden vill jag lämna mitt bidrag till Sjöräddningssällskapet RS Strängnäs, en ideell förening med eldsjälar som räddar liv till sjöss, säger Göran Östman, affärsstöd på Sparbanken Rekarne.

Susanne Åkerblom

– Jag har valt att låta mina 5 000 kronor gå till Torshälla Segelsällskap och Tjejseglingen, ett nätverk för de som identifierar sig som kvinnor. Denna unika och regionala satsning innebär extra stöd till båtintresserade tjejer – genom gemensamma aktiviteter i härliga miljöer, säger Susanne Åkerblom, privatrådgivare på Sparbanken Rekarne.

Jessica Tinglum

– Fysisk aktivitet bland unga är väldigt viktigt och fotboll ligger mig varmt om hjärtat, i synnerhet IK Viljan Strängnäs då barnen spelar där. Tillsammans ägnar vi stor del av vår fritid på och vid planen och jag hoppas dessa pengar kan bidra till att P09 får åka på cuper i framtiden, säger Jessica Tinglum, privatrådgivare på Sparbanken Rekarne.

 

Maria Fäldt, Kalle Sandberg & Lotta Andersson

– Vi har valt Ungdomsjouren Fria för att vi uppskattar deras arbete för ungdomar i Eskilstuna och dess närområde. Vi tycker att det är viktigt att våra ungdomar har någonstans att vända sig till om de upplever att de ej har det stödet eller kan prata med någon hemma.

Pär Åkerblom

– Fäktning är en sport för alla; ung som gammal, kille som tjej. Därför vill jag att dessa 5 000 kronor går till Värjan – Eskilstuna fäktklubb, säger Pär Åkerblom på Sparbanken Rekarne.

 

Lena Bird, Janne Mäkinen och Linn Bergström

– Ett fantastiskt bra bidrag, särskilt när vi har det som vi har det i dessa tider, säger Ulf Johansson från Hällbybrunns IF och framför sitt varma tack till Lena, Janne och Linn. 

Henrik Eriksson

– Ungdomsjouren Fria, tidigare Tjejjouren Meja, gör en hedervärd insats med att stötta, stärka och utbilda ungdomar. Därför vill jag att mina 5 000 kronor ska gå till dem, säger Henrik Eriksson på utveckling & marknad, Sparbanken Rekarne.

Therese Svensson

– Jag bor själv i Åker och vill stödja den lokala idrottsföreningen

Åkers IF , där även mina barnbarn Charlie och Wilma är med i deras gymnasikgrupper, säger Therése Svensson, privatrådgivare på Sparbanken Rekarne.

Camilla Pohl

– Jag tycker det är viktigt att barn och ungdomar kommer in i lagidrott, samtidigt som det också känns självklart att bidra till sonens fotbollslag: Triangeln P-12, säger Camilla Pohl.

Dorota Usakiewicz och Heléne Larsson

– Vi har valt Eskilstuna Stadsmission som mottagare av våra pengar, det gör ett fantastiskt arbete på många olika sätt, säger Dorota och Helén.

Katarina Hällström

– Eskilstuna Parasportförening är en förening som uträttar mycket, med förhållandevis små medel. Jag ger med glädje mina pengar till dem säger Katarina.

Stefan Öhman

– Eskilstuna Stadsmission gör ett fantastiskt bra och viktigt jobb så mitt val var lätt, säger Stefan Öhman.

Kerstin Ehn

– Kul idé med Sparbanksidén och ett stort varmt tack från två glada damer från Kjula IF som tackar för bidraget till föreningens ungdomsträning. Kerstin Ehn från Sparbanksstiftelsen Rekarne har ett stort hjärta som klappar extra mycket för deras verksamhet.

Åsa Frisk

– Jag har valt att ge pengarna till TK Hobby, de har en stor och bra verksamhet för både barn, ungdomar och vuxna säger Åsa Frisk.

Petra Lundgren

– Förutom att Tunafors Skidor anstränger sig för att förlänga skidsäsongen med sin konstsnöanläggning satsar de även mycket på sin barn- och ungdomsverksamhet.

Katrin & Anders Skepplund

– Som gamla kattägare ligger omvårdnad av katter i nöd oss varmt om hjärtat. Livbojen gör ett fantastiskt jobb med att ta hand om och rehabilitera katter så att de kan få en ny chans i sitt kattliv.

Jesper Lund

– Tack Eskilstuna Djurskyddsförening och Kälby Djurhem för ert fantastiska arbete, säger Jesper Lund på reklambyrån Sinnebild, bankens helägda dotterbolag.

Linn Eldin

– Jag önskar att Kvinnojouren Moa inte behövde finnas. Men så länge behovet finns behövs även pengar som kan ge utsatta kvinnor och barn en framtid, säger Linn Eldin.

Jenny Lindholm

– Entréskolan i Eskilstuna jobbar med estetiska ämnen från årskurs 4 till årskurs 9 och jag tycker de gör ett fantastiskt jobb med alla elever.

Sofia Pettersson & Johan Nygren

– En uppmuntran till hårt satsande 15-/16-åringar, men lika mycket till föräldrar kring laget som lägger ner ett stort ideellt arbete, helt oavlönat, för att dra in pengar till laget och för att få allting att fungera.

Johanna Schütze & Denis Suljanovic

– Vi har valt att ge de pengar stiftelsen givit oss att dela ut till Vilsta Ridskola, som engagerat arbetar med att hjälpa ungdomar att utvecklas.

Patrik Stenfeldt

– Eskilstuna IK – Konståkning har flera åkare i toppskiktet i regionen men får lite uppmärksamhet. Därför vill jag uppmärksamma dem, säger Patrik Stenfeldt.

Jukka Ollila & Erik Kuivaniemi

– Linden Hockey gör ett fantastiskt arbete, från barn och ungdomar upp till seniorer. Därför var det lätt för oss att välja mottagare att dessa pengar, säger Jukka och Erik.

Malin Imer

– Jag har valt Tjejjouren Meja för att de gör skillnad genom sitt arbete att stötta unga tjejer, under kanske den viktigaste tiden i livet, säger Malin Imer.

Johanna Tömmervik & Monica Stenström

– Vi vill ge vårt stöd till Kvinnojouren MOA: en organisation som har lång erfarenhet av att hjälpa kvinnor i behov att få tillgång till samtal, trygga miljöer och ekonomiskt stöd.

Jenna Paananen & Åsa Sandberg

– Vi har valt att ge våra pengar till Föreningen Omtanke för deras fantastiska arbete som de gör för samhället. De ser till att pengarna hamnar där de bäst behövs, i vår absoluta närhet, på lokal nivå – i vår egen stad.

Jaana Ek & Inger Timarson

– Vi vill att de 5 000 kronor som vi får dela ut ska gå till något som vi känner verkligen är viktigt och gör nytta – och då är Tjejjouren Meja helt rätt.

Maria Kavén Buder

– Jag har valt att ge 5 000 kronor till Eskilstuna stadsmission, så att de kan fortsätta göra skillnad för utsatta barn och deras familjer.

Susanna Ericson

– IK Eskilstunagymnasterna gör ett fantastiskt jobb, med unga ledare som inspirerar grupperna och får barnen att se fram emot varje träning.

Kent Haglund

– Clownclubben ligger mig varmt om hjärtat. Därför är valet enkelt när jag väljer att ge 5 000 kronor till dem för deras fantastiska arbete på sjukhus och äldreboenden.

Angelina Nilsson

– Jag har valt att skänka dessa pengar till Guifs pojkar -07. Verksamheten bygger på ideella insatser och detta blir ett välkommet tillskott.

Rickard Gillberg

– Jag lämnar gladeligen mina 5 000 kronor till TK Hobby. Deras verksamhet ligger mig varmt om hjärtat.

Lena Sandell

– Vilsta Ridskola ligger mig riktigt varmt om hjärtat. Därför vill jag ge dessa 5 000 kronor till Eskilstunaortens Ryttarförening, så att de kan köpa in nya grimmor till våra bästa kompisar: hästarna.

JO Malmkvist

– Jag har valt Clownclubben som mottagare till de femtusen kronor som jag fått förmånen att dela ut. De gör ett jätteviktigt arbete och att stötta dem känns helrätt.

Jonas Kvarnerud

– Clownclubben ger skratt och glädje till barn i annars tråkig tid på sjukhuset och att kunna stötta detta gör mig lite extra varm om hjärtat.

Stellan Rosengren

– Jag har Tjejjouren Meja som mottagare till dessa 5 000 kronor. De gör ett viktigt, ideellt arbete för ett jämställt samhälle fritt från våld.

Peter Marchione

– Att välja RBU Södermanland var ett av de snabbaste beslut jag någonsin fattat. Jag är jätteglad över att få förmedla extra resurser till deras viktiga arbete.

Hasse Kindahl

– Jag har valt att skänka pengarna till Föreningen Omtanke, de gör ett fantastiskt jobb som inte borde behövas.