Hoppa till textinnehållet

Varmt om hjärtat 2020

Sparbanksidén 200 år!

I år fyller sparbanksidén 200 år och Sparbanksstiftelsen Rekarne firar detta genom att låta alla på banken dela ut extra pengar. Under året får alla anställda 5 000 kronor var att ge till någon förening eller organisation som ligger dem lite extra varmt om hjärtat.

Här kan du se våra medarbetare dela ut sina värdecheckar

Jukka Ollila & Erik Kuivaniemi

– Linden Hockey gör ett fantastiskt arbete, från barn och ungdomar upp till seniorer. Därför var det lätt för oss att välja mottagare att dessa pengar, säger Jukka och Erik.

Johanna Schütze & Denis Suljanovic

– Vi har valt att ge de pengar stiftelsen givit oss att dela ut till Vilsta Ridskola, som engagerat arbetar med att hjälpa ungdomar att utvecklas.

Malin Imer

– Jag har valt Tjejjouren Meja för att de gör skillnad genom sitt arbete att stötta unga tjejer, under kanske den viktigaste tiden i livet, säger Malin Imer.

Patrik Stenfeldt

– Eskilstuna IK – Konståkning har flera åkare i toppskiktet i regionen men får lite uppmärksamhet. Därför vill jag uppmärksamma dem, säger Patrik Stenfeldt.

Jenna Paananen & Åsa Sandberg

– Vi har valt att ge våra pengar till Föreningen Omtanke för deras fantastiska arbete som de gör för samhället. De ser till att pengarna hamnar där de bäst behövs, i vår absoluta närhet, på lokal nivå – i vår egen stad.

Jaana Ek & Inger Timarson

– Vi vill att de 5 000 kronor som vi får dela ut ska gå till något som vi känner verkligen är viktigt och gör nytta – och då är Tjejjouren Meja helt rätt.

Johanna Tömmervik & Monica Stenström

– Vi vill ge vårt stöd till Kvinnojouren MOA: en organisation som har lång erfarenhet av att hjälpa kvinnor i behov att få tillgång till samtal, trygga miljöer och ekonomiskt stöd.

Susanna Ericson

– IK Eskilstunagymnasterna gör ett fantastiskt jobb, med unga ledare som inspirerar grupperna och får barnen att se fram emot varje träning.

Kent Haglund

– Clownclubben ligger mig varmt om hjärtat. Därför är valet enkelt när jag väljer att ge 5 000 kronor till dem för deras fantastiska arbete på sjukhus och äldreboenden.

Maria Kavén Buder

– Jag har valt att ge 5 000 kronor till Eskilstuna stadsmission, så att de kan fortsätta göra skillnad för utsatta barn och deras familjer.

Rickard Gillberg

– Jag lämnar gladeligen mina 5 000 kronor till TK Hobby. Deras verksamhet ligger mig varmt om hjärtat.

Lena Sandell

– Vilsta Ridskola ligger mig riktigt varmt om hjärtat. Därför vill jag ge dessa 5 000 kronor till Eskilstunaortens Ryttarförening, så att de kan köpa in nya grimmor till våra bästa kompisar: hästarna.

Angelina Nilsson

– Jag har valt att skänka dessa pengar till Guifs pojkar -07. Verksamheten bygger på ideella insatser och detta blir ett välkommet tillskott.

Jonas Kvarnerud

– Clownclubben ger skratt och glädje till barn i annars tråkig tid på sjukhuset och att kunna stötta detta gör mig lite extra varm om hjärtat.

Stellan Rosengren

– Jag har Tjejjouren Meja som mottagare till dessa 5 000 kronor. De gör ett viktigt, ideellt arbete för ett jämställt samhälle fritt från våld.

Peter Marchione

– Att välja RBU Södermanland var ett av de snabbaste beslut jag någonsin fattat. Jag är jätteglad över att få förmedla extra resurser till deras viktiga arbete.

Hasse Kindahl

– Jag har valt att skänka pengarna till Föreningen Omtanke, de gör ett fantastiskt jobb som inte borde behövas.

JO Malmkvist

– Jag har valt Clownclubben som mottagare till de femtusen kronor som jag fått förmånen att dela ut. De gör ett jätteviktigt arbete och att stötta dem känns helrätt.