Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Banken och Eskilstuna United DFF satsar på socialt ansvar

Eskilstuna United

Socialt ansvarstagande en del i sponsringen

Banken strävar efter att göra nytta på de orter vi bedriver verksamhet. Detta har medfört införandet av en ny del i sponsoravtalen med de lokala klubbarna. Som motprestation förväntar sig banken nu ett socialt ansvarstagande, något som samtliga föreningar ställt sig väldigt positiva till.

Eskilstuna United
Socialt med ansvar med United
På bilden ser vi Eskilstuna Uniteds Emelie Lundberg och Vaila Barsley tillsammans med Maj Ågren på Tunagården.
Foto: Maria Eberfors

Sparbanken Rekarne har, tillsammans med de klubbar banken sponsrar, introducerat ett moment som berör socialt ansvarstagande. Ett led i detta är ett pågående projekt där Eskilstuna United-spelare besöker olika äldreboenden i kommunen.

- Projektet är väldigt kul och viktigt just för att vi ur den yngre generation ska lära känna folk ur den äldre. Första besöket var väldigt roligt och lärorikt. Vi fick se och höra vad som sker under dagarna på äldreboenden och träffa några av de pensionärer som har äran att bo där. Jag ser fram emot nästa besök, då är det dags att baka, säger United-målvakten Emelie Lundberg.

Upplägget har tagits fram i samarbete med Frivilligcentralen, som presenterat lämpliga boenden att besöka. I deras regi genomförde fotbollsspelarna också en grundläggande utbildning. Under denna fick de, bland annat, god förståelse rörande den aktuella uppgiften och grundläggande utbildning inom sekretess.

Stäng Skriv ut