Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Stiftelsen

Stiftelsen

Tänk vilken skillnad...

... en Sparbanksstiftelse kan göra. En positiv kraft i Eskilstuna och Strängnäs kommuner.
Läs mer om Stiftelsen

Stiftelsen

Stiftelsen vill vara en positiv kraft i samhället. Att bry sig om vår hemvist är en del av Sparbankens historia. Därför tar Stiftelsen en aktiv del i samhället, både på egen hand och i samverkan med banken.

Hälftenägare av banken

Sparbanksstiftelsen Rekarne är 50-procentig ägare av Sparbanken Rekarne AB. De övriga 50 procenten ägs av Swedbank.

Bakom Stiftelsen finns 40 huvudmän, som representerar bankens kunder. Huvudmännen utser styrelse i Stiftelsen och tillsätter hälften av ledamöterna till bankens styrelse.

Uppdrag

Stiftelsen ska förvalta kapital från Rekarne Sparbank, som består dels av 50 procent av aktierna i Sparbanken Rekarne AB, dels av aktier i Swedbank. Stiftelsen ska enligt stadgarna främja sparandet i Eskilstuna och Strängnäs kommun.

Det betyder att av den avkastning som sparbankskapitalet ger kan bidrag lämnas till projekt inom näringsliv, forskning, utbildning, breddidrott och kultur inom kommunernas gränser.

Stiftelsen skall också bevara minnet av sparbanksidén samt de Sparbanker och Föreningsbanker som ligger till grund för dagens Sparbanken Rekarne AB.

170 miljoner kronor gör skillnad

Sparbanksstiftelsen Rekarne har sedan starten 1996 utbetalat 170 miljoner kronor. Det visar att vi har varit, och kommer att vara, en positiv kraft i Eskilstuna och Strängnäs kommuner.

Visste du att Stiftelsen...

 • Miniräknare

  ... stödjer tävlingen Unga matematiker?

 • Vattenspegel

  ...har köpt glasskulpturen Jordisk höjd?

 • Maskindetalj

  ...har ett långt och gediget engagemang i Eskilstuna Fabriksförening?

 • Mariefred

  ...stödjer Föreningen Sörmlandsleden?

Stäng Skriv ut