Hoppa till huvudinnehåll
 1. Vilka mobiler fungerar med Sparbanken plånbok?

  För att betala med Sparbanken plånbokbehöver du ha en Android-telefon. 

 2. Vilka kort går att använda med Sparbanken plånbok?

  För att kunna använda Sparbanken plånbok i både butik och på nätet behöver du ha företagskortet bankkort Business eller bankkort Mastercard. Du kan även lägga till kort utgivna av andra banker för betalning med Masterpass på nätet. 

 3. Är det säkert att betala med Sparbanken plånbok?

  Sparbanken plånbok är säkert att använda. När du ansluter dina kort till plånboken sparas inte de riktiga kortnumren i mobilen. För varje kort skapas ett digitalt kortnummer kopplat till mobilen. Detta innebär att butiken endast får det digitala kortnumret vid köptillfället. Vid betalning verifierar du dig med fingeravtryck eller låskod till mobilen. Säkerställ att du är ensam användare av mobilen så att ingen annan har tillgång till din plånbok. Om fingeravtryck läggs till/ändras eller mobilens låskod ändras, måste du identifiera dig med Mobilt BankID igen nästa gång du använder plånboken.

 4. Hur betalar jag med Sparbanken plånbok?

  Du kan betala med Sparbanken plånboki både butik och på nätet.

  I butik betalar du genom att öppna plånboken och sedan välja ditt bankkort Business eller bankkort Mastercard, som automatisk är tillagt i plånboken. Vid betalning verifierar du dig med fingeravtryck eller låskoden till mobilen. Därefter blippar du din mobil mot terminalen, där symbolen för kontaktlösa betalningar visas.

  På nätet betala du säkert med Masterpass*. Klicka på Masterpass vid utcheckningen hos de butiker som stödjer tjänsten. Du väljer sedan det kort och den adress som du vill använda vid köpet. Därefter bekräftas kort- och leveransadress och köpet är genomfört. Du kan välja att betala med ditt bankkort Business, bankkort Mastercard eller med ett kort utgivet av annan bank.

Fler frågor och svar om Sparbanken plånbok

* Masterpass är en digital plånbokstjänst som förenklar för konsumenter vid betalning på nätet.